Tekstgrootte A A

Welzijnsorganisaties

Op Voorne – Putten Rozenburg zijn verschillende welzijnsorganisaties actief om inwoners in beweging te krijgen of een steuntje in de rug te bieden. 

Spijkenisse

SWO – Stichting Welzijn Ouderen

De Stichting Welzijn Ouderen (SWO) te Spijkenisse is een welzijnsinstelling voor inwoners van Spijkenisse van 55 jaar en ouder en mensen met een beperking. De SWO organiseert een groot aantal diensten en activiteiten binnen de gemeente Spijkenisse. De diensten en activiteiten geven ouderen de mogelijkheid zo lang mogelijk zelfstandig in hun eigen huis te blijven wonen.

Hellevoetsluis

SBO – Service Bureau Ouderen 

Het Service Bureau Ouderen (SBO) in Hellevoetsluis is een professionele vrijwilligersorganisatie die uiteenlopende diensten verleent aan ouderen en gehandicapten in deze gemeente. Het uitgangspunt van het SBO is het bevorderen van het welzijn van zelfstandig wonende 65 plussers, gehandicapten, chronisch zieken en mantelzorgers. Het SBO streeft ernaar om ouderen en gehandicapten zo lang mogelijk in hun eigen woonomgeving te laten functioneren en waar mogelijk mantelzorgers te ontlasten. De zorg voor het behoud van zelfredzaamheid voor deze kwetsbare groepen vormt het feitelijke bestaansrecht van het SBO.

Brielle en Westvoorne

Welzijn Ouderen (Catharina, thuis op Voorne)

Welzijn Ouderen is een organisatie voor en door ouderen. Zij biedt door middel van activiteiten, cursussen en diensten ondersteuning aan de zelfstandig wonende oudere inwoners van de gemeente Brielle. Welzijn Ouderen is te vinden in een prachtig monumentaal pand in de binnenstad van Brielle en vormt het ontmoetingspunt voor ouderen. De Infirmerie en het Leercentrum 50+ Brielle bieden prima mogelijkheden om elkaar te ontmoeten. Beroepskrachten van Welzijn Ouderen ondersteunen met raad en daad en zijn vanuit hun deskundigheid betrokken bij (nieuwe) projecten, ontwikkelingen en initiatieven. Vrijwilligers zijn op diverse plaatsen werkzaam om de dagelijkse activiteiten te organiseren.

Rozenburg

DWR – Dienst Welzijnswerk Rozenburg (Careyn)

Dienst Welzijnswerk Rozenburg (DWR) is een welzijnsdienst die zich inzet voor alle senioren en mensen met een beperking in Rozenburg. Dit doet zij door het organiseren van activiteiten die de doelgroep stimuleert meer aan de maatschappij deel te nemen. Senioren en mensen met een beperking kunnen zo langer zelfstandig blijven functioneren in hun eigen leefomgeving. Careyn DWR wordt hierbij gesteund door vrijwilligers.