Tekstgrootte A A

Tweede locatie Odensehuis geopend

Op 11 januari 2024 heeft wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat met een brede glimlach de tweede locatie van Het Odensehuis in buurthuis Me Mekaer aan de Kerkstraat 73 in Strijen geopend. Het Odensehuis is dé ontmoetingsplaats voor mensen met geheugenverlies, beginnende dementie, hun families, buurtgenoten, en professionals.

Joanne Blaak-van de Lagemaat deelt haar blijdschap:

“Ik ben blij met de komst van deze extra locatie. In de evaluatie van de Mantelzorgagenda 2021-2024 kwam naar voren dat er bij mantelzorgers van inwoners met dementie behoefte is aan deze tweede ontmoetingsplek. Doordat we steeds ouder worden krijgen steeds meer mensen te maken met dementie, zelf of in hun naaste omgeving. Het is fijn dat deze warme en laagdrempelige ontmoetingsplek nu ook aan de oostkant van ons eiland is.”

Om de mooie samenwerking tussen Het Odensehuis en Buurthuis Me Mekaer te bekronen reikte de wethouder een bronzen vriendenkring beeldje uit.

Deze locatie in Strijen is – zonder indicatie – elke donderdag van 10.00 tot 15.00 uur te bezoeken. Meer informatie vindt u op deze website.

Opening 2e Odensehuis