Tekstgrootte A A

Hoeksche Waard krijgt eigen Dementiewijzer

Op 23 maart overhandigde wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat de eerste Dementiewijzer van de Hoeksche Waard aan Riekie Jansen en Piet de Groot. Riekie Jansen schrijft gedichten en maakte een gedicht dat zo goed paste in de Dementiewijzer dat het erin is opgenomen. Piet de Groot is mantelzorger van zijn vrouw die dementie heeft en heeft vanuit die ervaring meegedacht over de inhoud.

In de Dementiewijzer zijn veel vragen verzameld die u kunt hebben als u een vermoeden heeft van dementie. Bij uzelf, of bij uw partner of een naaste. In de wijzer is informatie te vinden van alle organisaties in de Hoeksche Waard en daarbuiten die iets kunnen betekenen voor mensen met dementie en er zijn tips verzameld over het omgaan met mensen met dementie.

‘We wilden al heel lang iets maken waarmee we mensen op een gemakkelijke manier op weg kunnen helpen met hun vragen over dementie’, vertelt Conny Bouwer, coördinator van de Ketenzorg Dementie en de Dementievriendelijke Samenleving in de Hoeksche Waard. Met deze wijzer, die op verschillende plaatsen in de Hoeksche Waard te vinden zal zijn, maar ook online is in te zien op www.helpmijzorgen.nl/hoekschewaard, hebben we dat in handen. Het is daarmee ook een wijzer die niet stilstaat: als er nieuwe ontwikkelingen of vragen zijn die beantwoord moeten worden, dan kunnen we dat hier gemakkelijk aanvullen.’

De Dementiewijzer zal op zorglocaties en in Hoeksche Huiskamer, Huiskamers van de Wijk en het Odensehuis HW te vinden zijn, maar is te allen tijde ook te vinden op www.helpmijzorgen.nl/hoekschewaard.

Bron: https://www.welzijnhoekschewaard.nl/nieuws/hoeksche-waard-krijgt-eigen-dementiewijzer