Grootte tekst:

A-

|

A+

Dagbesteding

Op diverse locaties kunnen mensen met dementie dagbesteding krijgen. In dagactiviteitencentra kunnen ouderen terecht die dagelijks of enkele malen per week ondersteuning nodig hebben. Door de dagverzorging kunt u langer zelfstandig blijven wonen. Bovendien wordt uw mantelzorger even ontlast.

Met een afwisselend dagprogramma in groepsverband en individueel wordt gewerkt aan het behoud van zelfredzaamheid, psychische en sociale vaardigheden. Het aanbod omvat onder meer gymnastiek, geheugentraining en creatieve activiteiten.

Op de volgende locaties kunt u aan dagbesteding deelnemen:

Brielle

Activiteitencentrum (CAC) 't Akcent (Careyn): CAC 't Akcent is een activiteitencentrum dat revalidatie, dagbehandeling, dagactiviteiten en dagbegeleiding biedt aan volwassenen vanaf 18 jaar met Niet Aangeboren Hersenletsel, een tijdelijke of chronische lichamelijke beperking, geronto psychiatrie of psychogeriatrische aandoening. 

Meer informatie vindt u op de website

Zorgboerderij ‘Op aarde’. Zorgboerderij 'Op aarde' biedt sinds 2012 een zinvolle dagverzorging aan nog thuiswonende ouderen die last hebben van dementie, de gevolgen van een herseninfarct of sociaal isolement. Ouderen met psycho-geriatrische klachten kunnen vijf dagen per week bij 'Op aarde' terecht voor dagverzorging en dagopvang. De Zorgboerderij biedt aandacht, te midden van herkenbare situaties, voor wie een leven lang geworteld is in het buitenleven. Op Aarde betekent een belangrijke aanvulling op de kwaliteit van het leven. 

Meer informatie vindt u op de website

Spijkenisse

Dagbehandeling Zorgcentrum de Es (Argos Zorggroep). In De Es vindt u onze sfeervolle en huiselijk ingerichte dagbesteding ‘De Margriet’. Hier ondersteunen wij zelfstandig wonende ouderen met dementie die hulp nodig hebben bij een nuttige invulling van hun dag. Omdat het een dagbehandeling is, kan gebruik worden gemaakt van verschillende disciplines, zoals de fysiotherapie, ergotherapie en logopedie.

Meer informatie vindt u op de website

CAC Herman Gorterhof (Careyn). Careyn Activiteitencentrum Herman Gorthof biedt activiteiten en dagbegeleiding aan voor volwassenen met lichte lichamelijke beperkingen en/of psychogeriatrische lichte aandoening in Careyn Herman Gorterhof.

Meer informatie vindt u op de website

Bernisse

CAC 't Tuinhuis (Careyn): Careyn Activiteitencentrum 't Tuinhuis biedt activiteiten en dagbegeleiding aan voor volwassenen met lichte lichamelijke beperkingen en/of lichte psychogeriatrische aandoening in Careyn Bernissesteyn te Zuidland.

Meer informatie vindt u op de website

Westvoorne

Dagverzorging Sonnevanck (Leemgaarde) (Catharina Stichting): Ouderen met psychogeriatrische klachten kunnen bij Sonnevanck in Oostvoorne terecht voor dagverzorging en activiteiten. De groepsactiviteiten en persoonlijke aandacht vormen een belangrijke aanvulling op de kwaliteit van leven. Er wordt structuur aan de dag geboden, er is veel contact en deelnemers worden op verschillende manieren geprikkeld en gestimuleerd. Zo zijn zij langer zelfredzaam en wordt de taak van mantelzorgers verlicht.

Meer informatie vindt u op de website

Hellevoetsluis

CAC het Pluspunt Voornesteijn (Careyn): CAC 't Pluspunt is een activiteitencentrum dat dagbehandeling, dagactiviteiten en dagbegeleiding biedt aan volwassenen met geheugenproblemen en/of lichte lichamelijke beperkingen.

Meer informatie vindt u op de website

Rozenburg

CAC Blankenburg (Careyn): CAC Blankenburg biedt dagbegeleiding en dagactiviteiten aan 55+-ers uit de wijk en mensen met lichte geheugenproblemen en/of lichte lichamelijke beperkingen in de Roserie in Careyn Blankenburg.

Meer informatie vindt u op de website