3.jpg

Grootte tekst:

A-

|

A+

Ketenzorg Dementie

Bij de meeste ouderen leidt achteruitgang in het geheugen niet tot een verstoring van het dagelijks leven. Er is dan sprake van normale ouderdomsvergeetachtigheid.

Bij dementie is er geen sprake van vergeetachtigheid, maar van geheugenproblemen die het dagelijks functioneren verstoren. Er komt veel op de mens met dementie en de mantelzorg Hierdoor ziet iemand mogelijk door de bomen het bos niet meer.

Op de Zuid-Hollandse Eilanden (ZHE) is de ketenzorg dementie opgezet om mensen met dementie die thuis wonen en de mantelzorgers in dit proces zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. De keten is een samenwerkingsverband van verschillende zorgaanbieders, vrijwilligers - en welzijnsorganisaties op de ZHE. De keten wil het mogelijk maken dat mensen met dementie zo lang mogelijk op een verantwoorde manier thuis kunnen blijven wonen door de hulpverlening rondom de cliënt af te stemmen en te optimaliseren.

Mensen met dementie en de mantelzorg hebben veel behoefte aan een vast persoon die hen kan bijstaan in alle fasen van het ziekteproces. De casemanager dementie is deze persoon. Op de ZHE is een team van casemanagers werkzaam voor alle mensen met de diagnose dementie en de mantelzorg. De casemanager fungeert als spin in het web en werkt samen met alle hulpverleners die bij de cliënt betrokken zijn.

Voor meer informatie over wat u van de casemanager kunt verwachten klik hier voor: